Μαζί για ένα βιώσιμο μέλλον

Με τεχνογνωσία και πάθος, δημιουργούμε και παράγουμε βρεφικά προϊόντα που πείθουν με την εξαιρετική ποιότητά τους και υποστηρίζουν με ασφάλεια την υγιή ανάπτυξη των μωρών. Η βιωσιμότητα και η εταιρική υπευθυνότητα αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της MAM.

Στη MAM, συμβάλλουμε ενεργά στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης έως το 2030. Οι στόχοι αυτοί αποτελούν σημαντική πυξίδα για τη χάραξη της στρατηγικής μας όσον αφορά τη βιωσιμότητα.

Η βιωσιμότητα στη MAM

Προϊόντα προσανατολισμένα στο μέλλον

Παράγουμε ασφαλή προϊόντα υψηλής ποιότητας δίνοντας ταυτόχρονα προσοχή στη διαφύλαξη των φυσικών πόρων. Χρησιμοποιούμε πλαστικό που παράγεται από πρώτες ύλες βιοκυκλικής οικονομίας*, βελτιστοποιούμε συνεχώς τις συσκευασίες μας και βοηθάμε τους καταναλωτές να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά τη χρήση των προϊόντων μας.

Μάθετε περισσότερα

Ολιστική προστασία του κλίματος

Κατά την επιλογή των προμηθευτών μας, λαμβάνουμε υπόψη μας τις σύντομες αποστάσεις παράδοσης. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας επεκτείνονται συνεχώς και τα σημεία πωλήσεών μας εφαρμόζουν μέτρα προστασίας του κλίματος.

Μάθετε περισσότερα

Κοινωνική ευθύνη

Με βάση τις ηθικές μας αρχές, δημιουργούμε ασφαλείς και δίκαιες συνθήκες εργασίας και εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες.

Το ίδιο ζητάμε και από τους συνεργάτες μας. Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας δέσμευσης, υποστηρίζουμε την ευημερία των μωρών και των οικογενειών τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μάθετε περισσότερα

*Οι πρώτες ύλες που παράγονται από διαδικασίες βιοκυκλικής οικονομίας μπορεί να προέρχονται από ήδη χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια, καθώς και απόβλητα και υπολείμματα της παραγωγής φυτικών ελαίων μέσω της προσέγγισης ισοζυγίου μάζας, όπως πιστοποιείται από το πρότυπο ISCC PLUS.

Υψηλής ποιότητας προϊόντα
προσανατολισμένα στο μέλλον

Στη MAM είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη προϊόντων που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας και κατασκευάζονται με τον πιο αποδοτικό τρόπο αξιοποίησης των φυσικών πόρων. Προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με καινοτομία. Σε αυτό συμβάλλει σημαντικά ο σχεδιασμός ανακυκλώσιμων και φιλικών προς το κλίμα προϊόντων και συσκευασιών.

Τα υλικά μας

Μεταβαίνουμε σταδιακά στη χρήση του πολυπροπυλενίου που συνδέεται με πρώτες ύλες βιοκυκλικής οικονομίας* σε όλες τις πιπίλες και τα μπιμπερό (αρχικά για τα μπιμπερό Easy Start TM Anti-Colic και αργότερα για τα μπιμπερό Easy Active και Feel Good). Οι συγκεκριμένες πρώτες ύλες είναι ήδη χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια, απόβλητα και υπολείμματα που προέρχονται από την παραγωγή φυτικών ελαίων. Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε νέα πνοή σε απόβλητα και υπολείμματα και κάνουμε ένα πρώτο, ουσιαστικό βήμα προς την απεξάρτηση από τις ορυκτές πρώτες ύλες (πετρέλαιο). Η παραγωγή πετρελαίου απελευθερώνει επιπλέον CO2 στην ατμόσφαιρα, το οποίο ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για την κλιματική αλλαγή. Το πολυπροπυλένιο που ανιχνεύεται σε πρώτες ύλες βιοκυκλικής οικονομίας έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το πολυπροπυλένιο ορυκτής προέλευσης όσον αφορά την ασφάλεια, την αντοχή στη θερμότητα και τη θραύση.

*Οι πρώτες ύλες που παράγονται από διαδικασίες βιοκυκλικής οικονομίας μπορούν να προέρχονται από ήδη χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια, καθώς και απόβλητα και υπολείμματα της παραγωγής φυτικών ελαίων μέσω της προσέγγισης ισοζυγίου μάζας, όπως πιστοποιείται από το πρότυπο ISCC PLUS.

Στην αγορά πλαστικών, βασιζόμαστε στη λεγόμενη διαδικασία ισοζυγίου μάζας όσον αφορά την αλυσίδα εφοδιασμού:

 • Προς το παρόν, ροές ορυκτών και πρώτων υλών βιοκυκλικής οικονομίας εισέρχονται στο διυλιστήριο για την παραγωγή πρώτης ύλης για το πολυπροπυλένιο. Δεν υπάρχει ξεχωριστή υποδομή.
 • Η πρώτη ύλη που προκύπτει υποβάλλεται σε περαιτέρω επεξεργασία για να μετατραπεί σε πολυπροπυλένιο.
 • Τα πιστοποιημένα με πρότυπο ISCC Plus μέρη των προϊόντων μας είναι κατασκευασμένα από αυτό το πολυπροπυλένιο.
 • Το πρότυπο ISCC Plus πιστοποιεί ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας ανιχνεύονται όντως σε ανανεώσιμες πηγές. Επενδύουμε σε πρώτες ύλες βιοκυκλικής οικονομίας στην ποσότητα που απαιτείται για την παραγωγή των προϊόντων μας.

Όσο περισσότερες εταιρείες ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό χρήσης πρώτων υλών βιοκυκλικής οικονομίας και τόσο λιγότερο θα καταφεύγουμε στις ορυκτές πρώτες ύλες. Στο μέλλον, σχεδιάζουμε να παράγουμε περισσότερα προϊόντα από τέτοια υλικά, συμβάλλοντας έτσι σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια απεξάρτησης από τον άνθρακα.

Βελτιστοποιημένη συσκευασία

Από το 2019 εργαζόμαστε εντατικά λαμβάνοντας στοχευμένα μέτρα ώστε να κάνουμε και τις συσκευασίες μας πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Συγχρόνως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα και να αυξήσουμε την ανακυκλωσιμότητα των προϊόντων μας. Σήμερα το 76% των υλικών συσκευασίας μας είναι είτε ανακυκλωμένα, είτε ανανεώσιμα, είτε παράγονται με υπεύθυνες μεθόδους παραγωγής. Εργαζόμαστε συνεχώς για να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό.

Μερικά από τα μέτρα που έχουμε ήδη εφαρμόσει:

 • Έχουμε μετατρέψει το 80% των στοιχείων συσκευασίας ΡΕΤ σε rPET (ανακυκλωμένο ΡΕΤ). Η περιεκτικότητα σε rPET κυμαίνεται μεταξύ 75% και 100%. Στις συσκευασίες blister για παράδειγμα το ποσοστό είναι 78%.
 • Το 98% των συσκευασιών μας από χαρτί, χαρτόνι και χαρτόνι οντουλέ είναι ήδη πιστοποιημένες με FSC**.
 • Το υλικό (πολυπροπυλένιο) από το οποίο κατασκευάζεται το κουτί μεταφοράς και αποστείρωσης ανιχνεύεται σε πρώτες ύλες βιοκυκλικής οικονομίας*.
*Οι πρώτες ύλες που παράγονται με διαδικασίες κυκλικής οικονομίας μπορούν να προέρχονται από ήδη χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια, καθώς και απόβλητα και υπολείμματα της παραγωγής φυτικών ελαίων μέσω της προσέγγισης ισοζυγίου μάζας, όπως πιστοποιείται από το πρότυπο ISCC PLUS.

** Το Forest Stewardship Council GmbH είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός, πολυμερής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1993 και προωθεί την υπεύθυνη διαχείριση των δασών του κόσμου μέσω πιστοποίησης ξυλείας. H πιστοποίηση σύμφωνα με το FSC Forest Management αφορά την πιστοποίηση του δάσους εξασφαλίζοντας ότι η διαχείριση των δασών πραγματοποιείται με υπεύθυνο και ορθό τρόπο.

Καθαρισμός με εξοικονόμηση CO2

Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα προϊόντα, το μεγαλύτερο μέρος των εκπομπών CO2 από τις πιπίλες και τα μπιμπερό προκύπτει κατά τη χρήση τους. Οι διαδικασίες που καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια είναι η αποστείρωση και ο καθαρισμός. Υποστηρίζουμε τους γονείς σε αυτές τις διαδικασίες και έχουμε αναπτύξει πρακτικές και αποτελεσματικές λύσεις για την εξοικονόμηση CO₂. Με το κουτί μεταφοράς και αποστείρωσης της πιπίλας και τη λειτουργία αυτοαποστείρωσης του μπιμπερό MAM Easy Start ΤΜ Anti-Colic, τα προϊόντα αυτά μπορούν να αποστειρωθούν σε φούρνο μικροκυμάτων, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο ενέργεια. Σε σύγκριση με το βράσιμο νερού στην ηλεκτρική κουζίνα, ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να εξοικονομήσει 77% CO2 στις πιπίλες και ακόμη και 85% CO₂ στο μπιμπερό Anti-Colic. Τα ποσοστά αυτά υπολόγισαν κι επαλήθευσαν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες της denkstatt GmbH.

Δείτε τα βίντεο

Αποστείρωση σε φούρνο μικροκυμάτων – Πιπίλες

 

Αποστείρωση σε φούρνο μικροκυμάτων – Μπιμπερό Easy StartTM Anti-Colic

Ολιστική προστασία του κλίματος
για ένα καλύτερο μέλλον

Η συνεχής μείωση των εκπομπών CO₂ αποτελεί προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της στενής συνεργασίας και συμμετοχής τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών εμπλεκομένων: των εργαζομένων, των προμηθευτών και των καταναλωτών. Μόνο μαζί μπορούμε να αποκτήσουμε γνώσεις και να εξερευνήσουμε νέους τρόπους για να συμβάλουμε στην προστασία του κλίματος. Για τον λόγο αυτόν, λαμβάνουμε υπόψη ολόκληρη την αλυσίδα:

Προμηθευτές

Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης CO2 στην αλυσίδα εφοδιασμού των μερών των προϊόντων μας. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεργαζόμαστε με προμηθευτές οι οποίοι, όπως ακριβώς και η ΜΑΜ, έχουν κατατάξει τη βιωσιμότητα στις προτεραιότητές τους. Προμηθευόμαστε περίπου το 97% των μερών που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των προϊόντων μας από αυστριακούς προμηθευτές, οι οποίοι εγγυώνται σύντομες αποστάσεις παράδοσης στο εργοστάσιό μας στην Ουγγαρία.

Εγκαταστάσεις παραγωγής

Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διατηρούμε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τις εκπομπές CO2 στις μονάδες παραγωγής μας.
Σε αυτό συμβάλλουν η ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά συστήματα στις εγκαταστάσεις της MAM καθώς και τα διάφορα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

 • Στο εργοστάσιό μας στην Ουγγαρία, έχουμε αυξήσει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή του φωτοβολταϊκού μας συστήματος σε συνολικά 484 kWp. Αυτό σημαίνει ότι με αυτό μπορούμε και καλύπτουμε σήμερα το 16% των ενεργειακών μας αναγκών. Σχεδιάζονται περαιτέρω μέτρα επέκτασης.
 • Στο εργοστάσιό μας στο Καμπινμπούρι της Ταϊλάνδης, το φωτοβολταϊκό μας σύστημα παράγει 355 kWp και μπορεί έτσι και καλύπτει το 40% της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση, το εργοστάσιο στο Καμπινμπούρι αποτελεί εργοστάσιο-πρότυπο: Χάρη στα μέτρα που έχουμε λάβει, μπορούμε και εξοικονομούμε πάνω από 340 τόνους CO2 ετησίως.

Θυγατρικές εταιρείες της MAM

Οι θυγατρικές της MAM εστιάζουν όλο και περισσότερο σε μέτρα για την προστασία του κλίματος και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Προωθούνται η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η βιώσιμη διακίνηση των προϊόντων και η βιώσιμη μετακίνηση των εργαζομένων. Ακολουθούν δύο παραδείγματα του τρόπου εφαρμογής των μέτρων στις θυγατρικές μας:

 • Η ομάδα της Γαλλίας θεωρεί την προστασία του κλίματος ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της. Τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί μέτρα, ιδίως στον τομέα των πωλήσεων, για παράδειγμα μέσω της ηλεκτροκίνησης και των πωλήσεων χωρίς τη χρήση χαρτιού.
 • Στη Γερμανία, το σύνολο των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από πράσινη ενέργεια.

Εταιρική κοινωνική ευθύνη
μαζί για την κοινωνία

Αναλαμβάνουμε την εταιρική κοινωνική ευθύνη για τους εργαζομένους μας και την κοινωνία. Δίνουμε προσοχή στις ανάγκες και την ευημερία των εργαζομένων μας και προάγουμε τη δικαιοσύνη και τις ίσες ευκαιρίες. Μέσω της δέσμευσής μας για την υγεία των μωρών και την ασφάλεια των προϊόντων καθώς και μέσω της αφοσίωσής μας σε παιδιά και οικογένειες που βιώνουν την κοινωνική αδικία, συνεισφέρουμε σε παγκόσμιο επίπεδο στην κοινωνία.

Κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας

Η καινοτομία και η πρόοδος μπορούν και διασφαλίζονται μόνο όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται καλά. Από την ίδρυσή της, η MAM επικεντρώνεται σε θέματα όπως η εξέλιξη των εργαζομένων και οι πρόσθετες παροχές. Στα εργοστάσια και στις εγκαταστάσεις μας, εγγυόμαστε ασφαλείς συνθήκες εργασίας και προάγουμε την υγεία των εργαζομένων μας.

Η ενισχυμένη ασφάλιση ατυχήματος και υγείας, οι εμβολιασμοί στο γραφείο και οι τακτικοί έλεγχοι υγείας είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των παροχών που είναι διαθέσιμες στους υπαλλήλους της MAM. Προωθούμε την καλή φυσική κατάσταση και το ομαδικό πνεύμα των υπαλλήλων μας με αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορίες και αγώνες τρεξίματος.

Ίσες ευκαιρίες και εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής

Σημαντική προτεραιότητα στη MAM είναι κυρίως οι ίσες ευκαιρίες για γυναίκες και άνδρες και οι φιλικές προς την οικογένεια συνθήκες εργασίας.

Υποστηρίζουμε τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις. Οι γυναίκες αποτελούν το 54% της διοίκησης της MAM, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Ως κατασκευάστρια εταιρεία βρεφικών προϊόντων, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εναρμόνιση εργασίας και οικογένειας. Με ευέλικτα μοντέλα ωραρίου εργασίας και σαφείς κανονισμούς ευέλικτου χρόνου εργασίας διευκολύνουμε τους/τις υπαλλήλους μας να διατηρούν την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής τους ζωής.

Ηθικές αρχές και δίκαιη αλυσίδα εφοδιασμού

Συμμετέχουμε στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ και τηρούμε αυστηρά τις 10 αρχές του, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εργασιακά πρότυπα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Τα παραπάνω ορίζονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της MAM.

Στην αλυσίδα εφοδιασμού μας, δίνουμε προσοχή στο Δίκαιο Εμπόριο. Όλα τα προϊόντα μας από καουτσούκ φέρουν τη σήμανση Fair Rubber. Το Fair Rubber είναι ένας οργανισμός που προωθεί τη δίκαιη αλυσίδα εφοδιασμού καουτσούκ. Ως μέλος του Fair Rubber, καταβάλλουμε ένα χρηματικό ποσό Δίκαιου Εμπορίου, το οποίο μεταβιβάζεται απευθείας στους αγρότες παραγωγούς καουτσούκ και ωφελεί τις κοινότητές τους.

Κοινωνική συνεισφορά

Είναι σημαντικό για εμάς να συνάπτουμε μακροχρόνιες συνεργασίες που επικεντρώνονται στην υγεία και την ασφάλεια των μωρών και των οικογενειών τους. Χάρη στην πολυετή συνεργασία της με έμπειρους επαγγελματίες υγείας, όπως μαίες και γιατρούς, η MAM διαθέτει πολύτιμη εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτήν την εμπειρία μοιραζόμαστε συνεχώς με τους γονείς μέσω της ιστοσελίδας μας, με εκδηλώσεις, καθώς και μέσω των καναλιών μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τους ενημερώνουμε για τις νέες εξελίξεις. Υποστηρίζουμε πολυάριθμα φιλανθρωπικά έργα σε όλο τον κόσμο με δωρεές προϊόντων, χρηματικές δωρεές και μέσω της αφοσίωσης και της δέσμευσης των εργαζομένων μας σε όλο τον κόσμο.