Συχνές ερωτήσεις

Προϊόντα θηλασμού

Πώς χρησιμοποιούμε το χειροκίνητο θήλαστρο?
Τα ελάχιστα εξαρτήματα του θήλαστρου συναρμολογούνται εύκολα με περιστροφή με το χέρι.

Η σωστή εφαρμογή φαίνεται αμέσως μέσα από τον διαφανή προσαρμογέα, ενώ για ακόμα μεγαλύτερη άνεση μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε το εξαιρετικά μαλακό μαξιλαράκι σιλικόνης SKINSOFT™.
Η γρήγορη και σχεδόν αθόρυβη άντληση που εξασφαλίζει η εργονομική λαβή, κάνουν τη χρήση του θήλαστρου παιχνίδι, είτε είστε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε ακόμα και εκτός σπιτιού

Πώς καθαρίζουμε το χειροκίνητο θήλαστρο?

Πριν χρησιμοποιήσετε το χειροκίνητο θήλαστρο MAM για πρώτη φορά θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε, να πλύνετε και να αποστειρώσετε όλα τα εξαρτήματα που έρχονται σε επαφή με το στήθος και το μητρικό γάλα.
Το γεγονός ότι το θήλαστρο αποτελείται από ελάχιστα εξαρτήματα, κάνει τον καθαρισμό του μετά την άντληση πανεύκολο. Σημαντικό είναι, σε πρώτη φάση να αποσυναρμολογήσετε όλα τα επιμέρους εξαρτήματα του θήλαστρου.
Μπορείτε να το πλύνετε στο χέρι με ζεστό νερό ή και στο πλυντήριο πιάτων (στο επάνω ράφι ή στη θήκη για τα μαχαιροπίρουνα). Η MAM συνιστά το σώμα και η μεμβράνη της βαλβίδας να πλένονται στο χέρι.
Αφήστε όλα τα εξαρτήματα να στεγνώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Πώς αποστειρώνουμε το χειροκίνητο θήλαστρο?
Όλα τα εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται το θήλαστρο πρέπει να αποστειρώνονται πριν από την πρώτη χρήση, αλλά και μία φορά την ημέρα.

Μπορείτε να αποστειρώσετε τα εξαρτήματα τοποθετώντας τα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για τουλάχιστον πέντε λεπτά, στον ηλεκτρικό αποστειρωτή ή στον αποστειρωτή ατμού για φούρνο μικροκυμάτων, καθώς επίσης και με εμβάπτιση σε αποστειρωτικά διαλύματα χωρίς θέρμανση.
Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη, είναι αφενός να αποσυναρμολογείτε όλα τα εξαρτήματα του θήλαστρου πριν από την αποστείρωση, και αφετέρου να αφήνετε τα εξαρτήματα να κρυώσουν και να στεγνώσουν καλά ̈̈πριν από τη χρήση.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης του μητρικού γάλακτος που έχει εξαχθεί με θήλαστρο?
Το μητρικό γάλα μπορεί να αποθηκευτεί επί 24 ώρες σε μπιμπερό Anti-Colic της ΜΑΜ με θηλή και προστατευτικό καπάκι μέσα στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του). Έτσι το γάλα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί άμεσα ανά πάσα στιγμή.
Προκειμένου όμως να διατηρηθεί το μητρικό γάλα μέχρι και τρεις μήνες δημιουργήθηκαν από τη ΜΑΜ ειδικά δοχεία φύλαξης. Μέσα σε αυτά το μητρικό γάλα συντηρείται με απόλυτα υγιεινό και ασφαλή τρόπο. Μπορεί να καταψυχθεί και να αποψυχθεί άφοβα, όποτε αυτό χρειασθεί.
Το μπιμπερό Anti-Colic και τα δοχεία φύλαξης ΜΑΜ μπορούν να βιδωθούν απευθείας στο χειροκίνητο θήλαστρο. Έτσι, δε χάνεται ούτε σταγόνα από το πολύτιμο μητρικό γάλα.
Υπάρχουν κάποιες ειδικές υποδείξεις για το πώς αποθηκεύεται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο το μητρικό γάλα?
Σημειώστε την ημερομηνία άντλησης πάνω στο δοχείο φύλαξης γάλακτος της ΜΑΜ. Οι σχεδιαστές φρόντισαν να υπάρχει ειδικό πεδίο γι αυτό. Έτσι εξασφαλίζεται ότι το γάλα που αντλήθηκε πρώτο, καταναλώνεται και πρώτο.

Το κατεψυγμένο γάλα μπορεί να αποψυχθεί χωρίς πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύκτας εντός του ψυγείου ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να το ζεστάνετε η καλύτερη λύση είναι να βάλετε το γάλα σε μπιμπερό και να τοποθετήσετε το μπιμπερό χωρίς το προστατευτικό καπάκι του σε ένα δοχείο με ζεστό νερό ή σε ειδικό βραστήρα.

Προστατευτικά Θηλών

Πότε χρησιμοποιούνται τα προστατευτικά θηλών?
Αν το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει ή το στήθος είναι πολύ ευαίσθητο, τα προστατευτικά θηλών της ΜΑΜ προσφέρουν την ιδανική υποστήριξη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα μετά από σύσταση συμβούλου θηλασμού.
Πώς καθαρίζονται τα προστατευτικά θηλών?
Τα προστατευτικά θηλών της ΜΑΜ αποστειρώνονται πριν από την πρώτη χρήση και στη συνέχεια όποτε σας χρειάζονται. Για την αποστείρωση συνιστάται βραστό νερό, αποστειρωτής ατμού ή αποστειρωτικό διάλυμα.
Πώς αποθηκεύονται τα προστατευτικά θηλών?
Τα προστατευτικά θηλών της ΜΑΜ διατίθενται σε ένα κουτάκι αποθήκευσης που αποστειρώνεται. Μέσα σ’ αυτό αποθηκεύονται πάντα με απόλυτα υγιεινό και ασφαλή τρόπο.