Συχνές Ερωτήσεις

Πιπίλες

Πώς καθαρίζεται μια πιπίλα?
Πριν την πρώτη χρήση και στη συνέχεια σε τακτά χρονικά διαστήματα, τοποθετήστε την πιπίλα για 5 λεπτά σε βραστό νερό ή αποστειρώστε την. Υπάρχει περίπτωση μια μικρή ποσότητα νερού να εισέλθει στη θηλή – απομακρύνετέ την πιέζοντας απαλά τη θηλή. Στα ενδιάμεσα διαστήματα ξεπλένετε συχνά την πιπίλα με τρεχούμενο νερό.
Πώς μπορούν να αποστειρωθούν οι πιπίλες ΜΑΜ στο κουτί μεταφοράς και αποστείρωσης?

Πόσο συχνά είναι καλό να αντικαθίστανται οι πιπίλες?
Ελέγξτε την πιπίλα πριν από κάθε χρήση – ιδιαίτερα όταν το μωρό έχει πλέον δοντάκια – και αντικαταστήστε την αμέσως μόλις διακρίνετε κάποιο σημάδι φθοράς ή η θηλή της γίνει κολλώδης. Για λόγους υγιεινής και για την ασφάλεια του μωρού είναι σκόπιμη η αντικατάσταση της πιπίλας μετά από ένα με δύο μήνες χρήσης.
Υπάρχει περίπτωση ένα μωρό να καταπιεί την πιπίλα του?
Όχι. Όλες οι πιπίλες ΜΑΜ σχεδιάζονται σε συνεργασία με γιατρούς και ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας και ελάχιστου μεγέθους. Έτσι, το μωράκι αποκλείεται να καταπιεί την πιπίλα του.

Σε σπάνιες περιπτώσεις το μωρό καταφέρνει να βάλει ολόκληρη την πιπίλα μέσα στο στόμα του. Οι ιδιαίτερα μεγάλες τρύπες αερισμού κάθε πιπίλας ΜΑΜ επιτρέπουν την αναπνοή ακόμη και σε αυτή την περίπτωση. Οι γονείς θα πρέπει με ηρεμία να απομακρύνουν την πιπίλα.

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε θηλή σιλικόνης και σε θηλή latex?
Το latex είναι ένα απαλό, ελαστικό, φυσικό καουτσούκ. Μετά από μακρά χρήση, το υλικό αυτό υφίσταται παλαίωση, γίνεται κολλώδες και πρέπει να αντικατασταθεί.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν σαφείς επιστημονικές ενδείξεις, που να συνδέουν τις θηλές από latex με την αλλεργία στο latex. Οι γονείς όμως που επιθυμούν να αποφύγουν το υλικό αυτό, μπορούν να επιλέξουν τη θηλή σιλικόνης.
Η σιλικόνη είναι ένα ανθεκτικό πλαστικό, που δεν παλιώνει και που έχει ελεγχθεί ενδελεχώς. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ανθεκτικό στο δάγκωμα ούτε τόσο ελαστικό όσο το latex.
Ποια η διαφορά ανάμεσα στην κανονική θηλή σιλικόνης και την Θηλή Skin Soft της ΜΑΜ?
Η ΜΑΜ δημιούργησε μια πρωτοποριακή θηλή σιλικόνης: Skin Soft. Είναι πιο απαλή από τη συνηθισμένη θηλή σιλικόνης και η επιφάνειά της δίνει στο μωράκι μια πιο ευχάριστη αίσθηση. Τα μωρά προτιμούν την απαλή αυτή θηλή και μπορούν να την κρατήσουν εύκολα στο στόμα τους, δεδομένου ότι δε γλιστράει.
Το σχήμα της πιπίλας και της θηλής είναι σημαντικό?
Ναι. Μόνο οι ορθοδοντικές πιπίλες συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη του μωρού. Η ΜΑΜ συνδυάζει στις πιπίλες της ιατρική αρτιότητα και πρωτοποριακό design. Όλες οι πιπίλες ΜΑΜ είναι συμμετρικές – δεν υπάρχει δηλαδή επάνω και κάτω πλευρά. Συνεπώς μια πιπίλα ΜΑΜ είναι πάντοτε σωστά τοποθετημένη στο στοματάκι του μωρού. Και η απαλή θηλή της ταιριάζει τέλεια στη βρεφική γνάθο.

Οι σχεδιαστές της ΜΑΜ έχουν δημιουργήσει διαφορετικά μεγέθη πιπίλας, εναρμονισμένα στην αναπτυσσόμενη ανατομία του μωρού.

Πώς λειτουργεί η λαβή που λάμπει στο σκοτάδι?
Η λαβή στην πιπίλα έχει κρυστάλλους που απορροφούν το φως και ύστερα το εκπέμπουν. Το φως της μέρας «επαναφορτίζει με φυσικό τρόπο» την πιπίλα, βοηθώντας το μωρό ή τους γονείς να την ξαναβρούν εύκολα μέσα στο σκοτάδι.

Η φωτιζόμενη κεφαλή δεν φορτίζει μέσω φωτισμού LED.

Είναι ασφαλής η λαβή που λάμπει στο σκοτάδι?
Ασφαλώς. Οι προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας της MAM είναι πολύ υψηλές. Καθένα από τα προϊόντα μας ελέγχεται εξονυχιστικά και εγκρίνεται ώστε να είναι 100% ασφαλές για τα μωρά.
Πόσο διαρκεί η φωτεινή λάμψη;
Εξαρτάται από τον χρόνο φόρτισης και την πηγή φωτός, π.χ. την ένταση του φυσικού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως, δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένη απάντηση. Ωστόσο, στις καλύτερες συνθήκες, η φωτεινή λάμψη μπορεί να διαρκέσει έως και 500 λεπτά.
Χρήση πιπίλας και υγιής ανάπτυξη. Τι πρέπει να προσέξω?
Τα μωρά αγαπούν γενικά το πιπίλισμα. Τα χαλαρώνει και τα ηρεμεί – τόσο όταν πίνουν όσο και όταν απλώς πιπιλίζουν.
Αν η χρήση μιας ορθοδοντικής πιπίλας δεν συνεχιστεί και μετά το τρίτο έτος της ηλικίας του, θα συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του μωρού. Όταν το μωράκι θέλει να κοιμηθεί ή να χαλαρώσει, όταν επιθυμεί να το καθησυχάσετε, θα χαρεί πολύ να του δώσετε την πιπίλα του. Την ώρα του παιχνιδιού η πιπίλα δεν του είναι καθόλου απαραίτητη – το ίδιο κι όταν το μωρό κάνει τις πρώτες του προσπάθειες να μιλήσει.
Γενικά είναι πολύ πιο εύκολο να διακοπεί η συνήθεια της πιπίλας παρά τα ανεξέλεγκτο πιπίλισμα του αντίχειρα, γι΄αυτό και οι παιδίατροι συνιστούν τη χρήση πιπίλας.
Τα μωρά χρειάζονται πιπίλα?
Τα περισσότερα μωρά παρουσιάζουν μια έντονη ανάγκη για πιπίλισμα, πολύ συχνότερα από όσο τους χρειάζεται για να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες. Καθώς η συνήθεια αυτή είναι σημαντική για την ανάπτυξή τους, δεν πρέπει να υπόκειται σε περιορισμούς.
Τα μωρά που δε χρησιμοποιούν πιπίλα συχνά καλύπτουν την ανάγκη τους αυτή πιπιλώντας τον αντίχειρα τους.
Πρόκειται για μια συνήθεια που είναι πολύ δύσκολο να διακοπεί, γι’ αυτό και οι παιδίατροι συστήνουν τη χρήση πιπίλας. Αν όμως το μωρό σας δεν επιθυμεί ή δεν δέχεται την πιπίλα, μην το πιέσετε.
Οι πιπίλες ΜΑΜ περιέχουν πλαστικοποιητές?
Όχι, οι πιπίλες ΜΑΜ δεν περιέχουν πλαστικοποιητές.

Η ΜΑΜ χρησιμοποιεί αποκλειστικά υλικά που ανταποκρίνονται στις υψηλότερες απαιτήσεις και σε όλα τα διεθνή standards ασφάλειας. Γι΄αυτό τα προϊόντα ΜΑΜ αποτελούν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή!

Πώς θα διακόψει το μωρό μου τη χρήση της πιπίλας?
  • Περιορίστε σταδιακά τους χώρους όπου θα του επιτρέπεται τη χρήση πιπίλας – στο τέλος δώστε του την πιπίλα μόνο όταν βρίσκεται στο κρεβάτι του
  • Συμβολικά, χαρίστε την πιπίλα. Συμφωνήστε με το παιδάκι σας ένα αντάλλαγμα και χαρίστε το του ώστε να αντιληφθεί τη δίκαιη ανταλλαγή
  • Υπάρχουν παιδικά βιβλία και παραμύθια με θέμα τη διακοπή της συνήθειας «πιπίλα». Αξιοποιήστε τα!
  • Τονώστε την αυτοπεποίθηση του μικρού σας: οι μεγάλοι δεν χρειάζονται πιπίλες!
  • Χρήσιμες συμβουλές σχετικά μπορεί να σας δώσει και ο παιδοδοντίατρος
Τι ακριβώς είναι οι νιτρωδαμίνες και πώς ελέγχει η ΜΑΜ την περιεκτικότητα των προϊόντων της σε αυτές?
Οι νιτρωδαμίνες είναι χημικές ενώσεις που εντοπίζονται μεταξύ άλλων στο τηγανιτό μπέικον, στο καπνιστό κρέας και στα ελαστικά προϊόντα, όπως είναι οι θηλές από latex.

Κατά τη διάρκεια του πιπιλίσματος απελευθερώνεται μια μικρή ποσότητα νιτρωδαμίνης. Ωστόσο, το latex περιέχει αισθητά μικρότερη ποσότητα νιτρωδαμίνης από ότι το ψητό κρέας ή κάποια καλλυντικά. Η ΜΑΜ φροντίζει σε κάθε της κίνηση για την υγιή ανάπτυξη του μωρού. Γι’ αυτό όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί περνούν από συνεχείς αυστηρούς ελέγχους, οι οποίοι και επιβεβαιώνουν την ελάχιστη δυνατή περιεκτικότητά τους σε νιτρωδαμίνες.

Όλες οι θηλές latex υφίστανται κατά την κατασκευή τους μια διαδικασία απαλλαγής από μεταλλικές ενώσεις. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι πλένονται επί 48 ώρες με ειδικές μεθόδους. Αυτή η διαδικασία της έκπλυσης απομακρύνει την πλειονότητα των νιτρωδαμινών, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο της αλλεργίας στο latex.

Η ΜΑΜ αναθέτει συχνά σε ανεξάρτητα εργαστήρια τον έλεγχο ολόκληρων παρτίδων από θηλές. Εσείς απλώς- για μια επιπλέον προστασία του μωρού σας-μη ξεχνάτε να βράζετε τις πιπίλες πριν από την πρώτη χρήση.

Ποιο είναι το αποτύπωμα άνθρακα ενός προϊόντος?
Το αποτύπωμα άνθρακα ενός προϊόντος (PCF) είναι η συνολική ποσότητα εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός προϊόντος. Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές από την παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών, την εξαγωγή και τη μεταφορά, καθώς και από τη χρήση των προϊόντων όπως ο καθαρισμός, η αποστείρωση και η απόρριψη.
Ποια είναι τα κυριότερα αποτελέσματα της μελέτης για τις πιπίλες και το αποτύπωμα CO2? Γιατί να εξοικονομώ ενέργεια με τα προϊόντα MAM?
Προσδιορίστηκαν τρία βασικά αποτελέσματα:
  1. Όλες οι πιπίλες που εξετάστηκαν δειγματοληπτικά έδειξαν σχεδόν το ίδιο αποτύπωμα CO2: δεν υπάρχει σημαντική διαφορά.
  2. Το 76% του αποτυπώματος CO2 προέρχεται από τον καθαρισμό και την αποστείρωση της πιπίλας.
  3. Το είδος της αποστείρωσης επηρεάζει κυρίως το αποτύπωμα CO2: όταν χρησιμοποιούν το κουτί μεταφοράς και αποστείρωσης της MAM, οι γονείς μπορούν να αποτρέψουν έως και 77% των εκπομπών CO2 και να εξοικονομήσουν ενέργεια.
Θέλω να μειώσω περισσότερο το προσωπικό μου αποτύπωμα άνθρακα. Γενικά, τι πρέπει να κάνω?
Για απλούς υπολογισμούς του προσωπικού αποτυπώματος άνθρακα και συμβουλές για το πώς να το μειώσετε, ανατρέξτε στην εξής διεύθυνση:

Κορδέλες στήριξης πιπίλας ΜΑΜ

Είναι οι κορδέλες στήριξης πιπίλας ΜΑΜ ασφαλείς για τα μωράκι?
Ναι. Οι σχεδιαστές της ΜΑΜ έχουν δημιουργήσει μια κορδέλα που ανταποκρίνεται σε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, χωρίς φυσικά να υστερεί σε αισθητική.

Το μάκρος της κορδέλας καθιστά ανύπαρκτη την πιθανότητα να τυλιχτεί γύρω από το λαιμό του μωρού. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να επιμηκύνετε την κορδέλα ή να την συνδέετε σε κάποιο λυτό κομμάτι η κορδόνι ρούχου του μωρού.

Πριν από κάθε χρήση ελέγξτε την κορδέλα για τυχόν φθορά και στηρίξτε την σε σωστό σημείο.

Η κορδέλα στήριξης ΜΑΜ εφαρμόζει μόνο σε πιπίλες ΜΑΜ?
Η κορδέλα ΜΑΜ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με άλλες πιπίλες. Ο καινοτόμος κρίκος από σιλικόνη δημιουργήθηκε ωστόσο, ειδικά για τη λαβή-κουμπί της πιπίλας ΜΑΜ και γι’ αυτό της ταιριάζει απόλυτα.
Πώς καθαρίζεται η κορδέλα στήριξης πιπίλας ΜΑΜ?
Η κορδέλα πλένεται απλά, με ζεστό νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό. Μην την αποστειρώνετε με βρασμό, ατμό ή στα μικροκύματα.
Η υφασμάτινη κορδέλα είναι ασφαλές υλικό?
Ναι. Η κορδέλα της ΜΑΜ ανταποκρίνεται σε όλες τις διεθνείς προδιαγραφές. Πληροί τα standards της Öko-Lex για ασφαλή κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, καθώς και τις προδιαγραφές του Γερμανικού Κανονισμού Εμπορευμάτων για τη χρήση χρωστικών.
Ποια οφέλη προσφέρει ο ρυθμιστής μήκους του προϊόντος MAM Clip It!
Χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης του μήκους, το clip είναι ακόμα πιο εύχρηστο. Το MAM Clip It! μπορεί να στερεωθεί σε πιπίλες διαφόρων ειδών, παιχνίδια ή κρίκους οδοντοφυΐας. Ωστόσο, ρυθμίζοντας το μήκος του clip, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όπου χρειάζεστε. Για παράδειγμα, αν το μωρό μπουσουλάει, το clip μπορεί να κοντύνει ώστε να μη σέρνεται η πιπίλα στο πάτωμα. Εναλλακτικά, εάν το μωράκι σας είναι ξαπλωμένο ή κάθεται, μπορεί να γίνει πιο μακρύ ώστε το μωρό να μπορεί να πιάσει την πιπίλα εύκολα σε κάθε θέση.

MAM Pod

Πώς καθορίζεται μια θήκη πιπίλας MAM Pod?
Πριν από κάθε χρήση, καθαρίστε τη θήκη MAM Pod με νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό σφουγγάρι. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε. Το χαριτωμένο ΜΑΜ Pod σας είναι έτοιμο!