Συχνές ερωτήσεις

Οδοντική φροντίδα

Πότε πρέπει να αρχίσει το μωρό να βουρτσίζει τα δοντάκια του
Η σχολαστική ενασχόληση με τη στοματική υγιεινή πρέπει να ξεκινά με τη γέννηση του μωρού. Για την αρχή, οι σχεδιαστές της ΜΑΜ δημιούργησαν μια χαριτωμένη καινοτομία, το «Λαγουδάκι καθαρισμού στοματικής κοιλότητας». Η μαλακή αυτή πετσέτα καθαρίζει το στοματάκι του μωρού και καθιστά την καθημερινή φροντίδα των δοντιών συνήθεια.
Ποια είναι η ιδανική οδοντόβουρτσα για το μωρό
Η «Εκπαιδευτική Οδοντόβουρτσα» της ΜΑΜ φροντίζει τέλεια τα πρώτα του δοντάκια. Στη μακριά της λαβή υπάρχει χώρος τόσο για το χεράκι του μωρού όσο και για το χέρι του γονιού που καθοδηγεί. Όσο για τις πρώτες απόπειρες του μωρού να βουρτσίσει μόνο του τα δόντια του, οι σχεδιαστές της ΜΑΜ δημιούργησαν τη «Βρεφική Οδοντόβουρτσα».

«Εκπαιδευτική Οδοντόβουρτσα» & «Βρεφική Οδοντόβουρτσα»: το πιο έξυπνο σετ οδοντικής φροντίδας!

Πότε πρέπει το μωράκι να επισκεφτεί για πρώτη φορά τον παιδοδοντίατρο
Μέχρι το μωρό να κλείσει τους έξι μήνες, εμφανίζονται τα πρώτα του δοντάκια. Αυτή είναι η ιδανική χρονική στιγμή για την πρώτη του επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο. Από εκεί και πέρα, η υγιής ανάπτυξη των παιδικών δοντιών πρέπει να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Χρειάζεται τα μωράκια να χρησιμοποιούν οδοντόκρεμα
Καθαρίστε τα δοντάκια του μωρού σας μια φορά τη μέρα με μια παιδική οδοντόκρεμα ουδέτερη σε γεύση (περιεκτικότητα σε φθόριο 1 000 ppm). Για την ποσότητα οδοντόκρεμας που θα χρησιμοποιήσετε, εμπιστευτείτε τις οδοντόβουρτσες της ΜΑΜ: απλώς απλώστε οδοντόκρεμα μόνο επάνω στις ροζ τριχούλες της οδοντόβουρτσας!
Τα προϊόντα ΜΑΜ περιέχουν πλαστικοποιητές
Όχι, τα προϊόντα ΜΑΜ δεν περιέχουν πλαστικοποιητές. Η ΜΑΜ χρησιμοποιεί αποκλειστικά υλικά που ανταποκρίνονται στις υψηλότερες προσδοκίες και προδιαγραφές ασφαλείας. Έτσι, εγγυώνται το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή.

Πολυκρίκοι οδοντοφυΐας

Πώς καθαρίζονται οι πολυκρίκοι οδοντοφυΐας ΜΑΜ
Καθαρίστε τους πολυκρίκους οδοντοφυΐας ΜΑΜ με νερό και ένα ήπιο καθαριστικό ή απλά τοποθετείστε τους στο επάνω συρτάρι του πλυντηρίου πιάτων. Μην τους βράζετε, μην τους αποστειρώνετε και μην τους βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων!
Πότε χρειάζεται το μωράκι έναν πολυκρίκο οδοντοφυΐας
Οι πολυκρίκοι οδοντοφυΐας ηρεμούν το μωρό όταν βγάζει τα πρώτα του δοντάκια. Αν θέλετε, βάλτε τον πολυκρίκο στο ψυγείο, ώστε να δροσίσετε το τμήμα που περιέχει νερό. Το μωράκι θα ξεχάσει τον πόνο στα δοντάκια του στη στιγμή!
Το νερό που περιέχει ο πολυκρίκος είναι ασφαλές για το μωρό
Ναι, το νερό που περιέχει ο πολυκρίκος είναι ασφαλές και ελεγμένο.
Μπορεί ένας πολυκρίκος οδοντοφυΐας να κοπεί με το δάγκωμα του μωρού
Οι πολυκρίκοι οδοντοφυΐας έχουν δημιουργηθεί ειδικά για μωρά που βγάζουν δοντάκια και συνεπώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στο δάγκωμα. Για την ασφάλεια του μωρού, πριν από κάθε χρήση ελέγξτε τον πολυκρίκο για σημάδια φθοράς και αντικαταστήστε τον, αν το κρίνετε απαραίτητο. Τα παιδάκια άνω των τριών ετών δεν αποκλείεται να τρυπήσουν το γεμάτο με νερό τμήμα του πολυκρίκου με τα δοντάκια τους. Μην ανησυχήσετε – πρόκειται για καθαρό αποσταγμένο νερό!
Μπορώ να βάλω έναν πολυκρίκο οδοντοφυΐας στο πλυντήριο πιάτων
Ναι. Μπορείτε να πλένετε τους πολυκρίκους οδοντοφυΐας στο επάνω συρτάρι του πλυντηρίου πιάτων.
Τα προϊόντα ΜΑΜ περιέχουν πλαστικοποιητές
Όχι, τα προϊόντα ΜΑΜ δεν περιέχουν πλαστικοποιητές. Η ΜΑΜ χρησιμοποιεί αποκλειστικά υλικά που ανταποκρίνονται στις υψηλότερες προσδοκίες και προδιαγραφές ασφαλείας. Έτσι, εγγυώνται το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή.
Μπορώ να βάλω έναν πολυκρίκο οδοντοφυΐας στο πλυντήριο πιάτων
Ναι. Μπορείτε να πλένετε τους πολυκρίκους οδοντοφυΐας στο επάνω συρτάρι του πλυντηρίου πιάτων.
Πώς ψύχεται ο πολυκρίκος οδοντοφυΐας
Τοποθετήστε τον πολυκρίκο στο ψυγείο για μια ώρα. Είναι έτοιμος! Μην τοποθετείτε τον πολυκρίκο στην κατάψυξη. Με την ψύξη δροσίζεται ολόκληρος ο πολυκρίκος οδοντοφυΐας;

Όχι. Τα μόνα κομμάτια που ψύχονται είναι αυτά που περιέχουν νερό. Έτσι, δροσίζονται τα πονεμένα ούλα του μωρού, ενώ τα χεράκια του παραμένουν ζεστά.

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθίσταται ο πολυκρίκος οδοντοφυΐας
Οι πολυκρίκοι οδοντοφυΐας ΜΑΜ κατασκευάζονται από ανθεκτικά, υψηλής ποιότητας υλικά. Ωστόσο, πριν από κάθε χρήση είναι καλό να ελέγχονται για τυχόν σημάδια φθοράς κι αν είναι ανάγκη να αντικαθίστανται.
Για πόσο καιρό μπορεί το μωρό να χρησιμοποιεί πολυκρίκους οδοντοφυΐας
Οι πολυκρίκοι οδοντοφυΐας ΜΑΜ υποστηρίζουν τα μωρά καθ’ όλη τη διάρκεια της ανατολής των νεογιλών δοντιών. Η περίοδος αυτή ολοκληρώνεται συνήθως όταν το μωρό γίνει 30 μηνών και οι τέσσερεις πίσω γομφίοι του έχουν βγει.
Πώς πρέπει να ερμηνεύονται οι ενδείξεις ηλικίας στις συσκευασίες ΜΑΜ
Ο προσδιορισμός ηλικίας στις συσκευασίες ΜΑΜ είναι καθαρά ενδεικτικός, ώστε να δίνει μια αίσθηση στους γονείς. Κάθε παιδί είναι μοναδικό, αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό και μπορεί από μόνο του να αποφασίσει πότε είναι έτοιμο να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Αν λοιπόν αμφιβάλλετε για το ποιος είναι ο κατάλληλος πολυκρίκος, απλώς αφήστε το να δοκιμάσει και να επιλέξει. Κάθε προϊόν της σειράς πολυκρίκων οδοντοφυΐας προσφέρει αρωγή σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης, προωθώντας το κράτημα, το δάγκωμα, την αφή, την όραση, την ακοή, το παιχνίδι.