Συχνές ερωτήσεις

Μπιμπερό & ποτηράκια

Τι ακριβώς είναι η Δισφαινόλη-Α (BPA)
Η Δισφαινόλη-Α (στο εξής για συντομία BPA) αποτελεί το κύριο συστατικό του πολυανθρακίτη, από τον οποίο κατασκευάζονται οι συσκευασίες τροφίμων, τα πλαστικά πιάτα καθώς και τα μπιμπερό. Αν και οι έρευνες δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν τον τελευταίο καιρό ότι υπάρχει κίνδυνος μετανάστευσης BPA στα τρόφιμα και μέσω αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό, διαδικασία που μπορεί να αποβεί επιζήμια. Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο το ξεκαθάρισμα του τοπίου. Εν τω μεταξύ οι γονείς είναι ανήσυχοι, ενώ κάποιες χώρες μιλούν ήδη για απαγόρευσή του.
Γιατί η ΜΑΜ προσφέρει μόνο προϊόντα που δεν περιέχουν Δισφαινόλη-Α (BPA)
Αυτό που κάνει τα προϊόντα ΜΑΜ μοναδικά είναι ο συνδυασμός ιατρικής τεχνογνωσίας και καινοτόμου design. Η ΜΑΜ βρίσκεται σε συνεχή στενή συνεργασία με το διεθνή ιατρικό κόσμο. Έτσι, είναι σε θέση να ενσωματώνει άμεσα τα πιο σύγχρονα αποτελέσματα ερευνών και να ανταποκρίνεται στις υψηλότερες προσδοκίες. Ήδη εδώ και αρκετά χρόνια, τα προϊόντα ΜΑΜ δεν περιέχουν Δισφαινόλη-Α. Κατασκευάζονται από πολυπροπυλένιο, ένα υψηλής ποιότητας πλαστικό, για την παραγωγή του οποίου δε χρησιμοποιείται BPA. Το πλαστικό αυτό έχει υποστεί εντατικούς ελέγχους – όλες οι μελέτες συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές υλικό. Μπορείτε λοιπόν να είστε ήσυχοι: Για την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή του μωρού σας όλα τα προϊόντα ΜΑΜ κατασκευάζονται από πολυπροπυλένιο!
Πώς καθαρίζονται τα μπιμπερό ΜΑΜ
Τα μπιμπερό ΜΑΜ ξεβιδώνονται και αποσυναρμολογούνται, έτσι ώστε ο καθαρισμός τους να γίνεται απλά. Τα διάφορα μέρη τους ξεπλένονται εύκολα με άφθονο νερό και ήπιο καθαριστικό. Για να τα αποστειρώσετε, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε οποιονδήποτε αποστειρωτή. Η αποστείρωση πριν από κάθε χρήση είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νεογέννητο.
Από ποια ηλικία και μετά μπορεί να σταματήσει η αποστείρωση πριν από κάθε χρήση
Οι άμυνες του οργανισμού έχουν ήδη αναπτυχθεί πολύ σε ένα μωράκι έξι μηνών. Από αυτή την ηλικία και μετά, αρκεί να αποστειρώνετε τα μπιμπερό και τις θηλές ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν όμως το μωράκι είναι άρρωστο, καλό είναι να αποστειρώνετε το μπιμπερό καθημερινά.
Τι προσφέρει η λειτουργία αυτο-αποστείρωσης του μπιμπερό Easy Start™ Anti-Colic?
Έχει αποδειχθεί ότι με τη λειτουργία αυτο-αποστείρωσης του μπιμπερό Easy Start™ Anti-Colic εξουδετερώνονται οι κοινοί μικροοργανισμοί και τα βακτήρια του σπιτιού. Πρόκειται για μια απολύτως αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες και χρησιμοποιήστε το μπιμπερό μόνο όπως υποδεικνύεται.

Βήμα 1: Συναρμολογήστε τα καθαρά κομμάτια του μπιμπερό ως εξής: βάση με τη βαλβίδα σιλικόνης, θηλή με βιδωτό δακτύλιο, φιάλη μπιμπερό και προστατευτικό καπάκι.

Βήμα 2: Βάλτε 20 ml δροσερού νερού στη βάση με τη βαλβίδα σιλικόνης. Το προστατευτικό καπάκι λειτουργεί ως μεζούρα.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τον βιδωτό δακτύλιο με τη θηλή στη βάση της φιάλης. Τοποθετήστε τη φιάλη πάνω στη βάση (προαιρετικά, βιδώστε τη λίγο για να μη χυθεί ζεστό νερό όταν βγάλετε τη φιάλη από τον φούρνο μικροκυμάτων). Στερεώστε το προστατευτικό καπάκι από πάνω.

Τι πρέπει να προσέξω κατά την προετοιμασία και το ζέσταμα του μπιμπερό
Πριν τοποθετήσετε το μπιμπερό σε ζεστό νερό ή σε θερμαντήρα, απομακρύνετε τη θηλή και το καπάκι του. Το περιεχόμενο του μπιμπερό δεν πρέπει να βράσει – επομένως, μην το γεμίζετε και με βραστό νερό!

Πριν αρχίσετε το τάισμα, σκουπίστε το μπιμπερό με μια καθαρή πετσέτα.

Μπορώ να ζεστάνω ένα μπιμπερό ΜΑΜ σε φούρνο μικροκυμάτων
Ναι. Απλά αφαιρέστε το καπάκι, το δακτύλιο και τη θηλή και τοποθετήστε το μπιμπερό στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα περιεχόμενο, έτσι ώστε η θερμότητα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Τέλος, ελέγξτε τη θερμοκρασία της τροφής και ταΐστε το μωράκι σας!
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω τη θηλή του μπιμπερό
Για λόγους υγιεινής, οι θηλές πρέπει να αλλάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ελέγξτε την αρτιότητα της θηλής πριν από κάθε χρήση – κυρίως όταν το μωρό έχει ήδη βγάλει δοντάκια – και αντικαταστήστε την μόλις διακρίνετε τα πρώτα σημάδια φθοράς ή αν έχει αρχίσει να γίνεται κολλώδης.
Τα μπιμπερό της ΜΑΜ παραμένουν στεγανά όταν μεταφέρονται
Ναι. Χάρη στο καινοτόμο καπάκι προστασίας, το ρόφημα παραμένει μέσα στο μπιμπερό. Έτσι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο εσωτερικό καπάκι. Απλώς τοποθετήστε το καπάκι προστασίας και μεταφέρετε το μπιμπερό με ασφάλεια.
Τα μπιμπερό ΜΑΜ είναι άθραυστα
Ναι, όλα τα κομμάτια ενός μπιμπερό ΜΑΜ είναι άθραυστα.
Πότε μπορεί το μωρό να αρχίσει να πίνει από ποτηράκι
Τα μωρά άνω των έξι μηνών απολαμβάνουν να πίνουν από ποτηράκι. Η εκπαιδευτική σειρά της ΜΑΜ τους προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη – η μετάβαση από το στήθος της μητέρας ή το μπιμπερό στο ποτηράκι διευκολύνεται αισθητά.
Τα προϊόντα ΜΑΜ περιέχουν πλαστικοποιητές
Όχι, τα προϊόντα ΜΑΜ δεν περιέχουν πλαστικοποιητές. Η ΜΑΜ χρησιμοποιεί αποκλειστικά υλικά που ανταποκρίνονται στις υψηλότερες προσδοκίες και προδιαγραφές ασφαλείας. Έτσι, εγγυώνται την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή.

Θηλές για μπιμπερό

Ποιο είναι το σωστό μέγεθος θηλής
Η ΜΑΜ έχει δημιουργήσει θηλές για μπιμπερό σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μέγεθος της τρύπας να ανταποκρίνεται ακριβώς στο είδος του ροφήματος. Η σωστή ταχύτητα ροής του περιεχομένου επιτρέπει στο μωρό να ρουφά με σταθερή δύναμη και συμβάλλει έτσι στην υγιή ανάπτυξή του.

Τέσσερα μεγέθη θηλών για απόλυτη απόλαυση του γεύματος:

Μέγεθος 1: Από το 1ο μήνα – για το αραιό πρώτο γάλα
Μέγεθος 2: Μετά το 2ο μήνα – ιδανική για κάπως πιο εκπαιδευμένα μωράκια
Μέγεθος 3: Μετά το 4ο μήνα – το μωρό ρουφά πιο δυνατά και πίνει πιο γρήγορα
Μέγεθος x: Μετά το 6ο μήνα – Ιδιαίτερα κατάλληλη για πιο παχύρρευστα υγρά

Πως καθαρίζεται η θηλή του μπιμπερό
Η θηλή του μπιμπερό καθαρίζεται με νερό και ένα ήπιο καθαριστικό. Εναλλακτικά, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο επάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων. Αποστειρώνετε πάντα τη θηλή πριν από την πρώτη χρήση και στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθίσταται η θηλή του μπιμπερό
Για λόγους υγιεινής, οι θηλές πρέπει να αντικαθίστανται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ελέγξτε την αρτιότητα της θηλής πριν από κάθε χρήση – κυρίως όταν το μωρό έχει ήδη βγάλει δοντάκια – και αντικαταστήστε την μόλις διακρίνετε τα πρώτα σημάδια φθοράς ή μόλις αρχίσει να γίνεται κολλώδης.
Τι είναι αυτό που κάνει τη θηλή Skin Soft της ΜΑΜ μοναδική
Η θηλή Skin Soft της ΜΑΜ κατασκευάζεται από εξαιρετικά απαλή σιλικόνη. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εξωτερική επιφάνειά της προσφέρει στα μωρά μια αίσθηση οικειότητας – τους θυμίζει το στήθος της μαμάς. Η μετάβαση από το στήθος της μητέρας στο μπιμπερό διευκολύνεται αισθητά, ακόμα και για τα μωράκια που θηλάζουν!

Ποτηράκια ΜΑΜ

Τα ποτηράκια της ΜΑΜ είναι στεγανά
Ναι. Χάρη στην κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας βαλβίδα τους, τα ποτηράκια ΜΑΜ παραμένουν στεγανά, καθώς το μωράκι πίνει εύκολα και ευχάριστα.
Μόνο ορισμένες σταγόνες ενδέχεται να παραμείνουν μέσα στο στόμιο. Αν το μωρό ανακινήσει το ποτηράκι δυνατά, υπάρχει περίπτωση να στάξουν – ούτε λόγος όμως για περισσότερες!
Προσοχή! Μη χρησιμοποιείτε τα ποτηράκια για ροφήματα που περιέχουν ανθρακικό (επηρεάζουν τη στεγανότητά τους) και για υγρά θερμοκρασίας άνω των 40° C.
Πως καθαρίζονται τα ποτηράκια ΜΑΜ
Τα διάφορα μέρη που απαρτίζουν τα εκπαιδευτικά ποτηράκια ΜΑΜ πλένονται απλά: είτε με νερό, ένα ήπιο καθαριστικό και σφουγγάρι είτε στο επάνω συρτάρι του πλυντηρίου πιάτων. Στο πλυντήριο πιάτων, θυμηθείτε να στηρίζετε τη βαλβίδα στο πλέγμα του ραφιού ώστε να μην την χάσετε. Συνεπεία της επαφής τους με τα τρόφιμα, κάποια μέρη ενδέχεται  να αποχρωματιστούν.
Είναι τα ποτηράκια ΜΑΜ άθραυστα
Ναι, όλα τα ποτηράκια ΜΑΜ είναι κατασκευασμένα από υλικά που δεν σπάνε.