Συχνές ερωτήσεις

Ασφάλεια με τη MAM – Τιμητική διάκριση με το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ

Αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή η ανακήρυξή μας ως μία από τις πιο υπεύθυνες επιχειρήσεις της Ευρώπης στον τομέα της ασφάλειας. Με την «ειδική μνεία» που λάβαμε, τονίστηκαν οι υψηλές προδιαγραφές που όχι μόνο θέσαμε αλλά και ξεπεράσαμε στο ζήτημα της ασφάλειας για τις πιπίλες, τα μπιμπερό, τα κύπελλα και τα ποτηράκια μας. Όλες οι νικήτριες εταιρείες βραβεύτηκαν για ένα συγκεκριμένο προϊόν, η MAM όμως βραβεύτηκε για την πρωτοποριακή της ενεργή δράση όσον αφορά τους κανονισμούς ασφαλείας, συμβάλλοντας στην αύξηση του επιπέδου απαιτήσεων στον αντίστοιχο βιομηχανικό κλάδο.

Ήδη από τη δεκαετία του ’80 ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε το πρότυπο για τις πιπίλες για την Αυστρία, το οποίο έπειτα εφαρμόστηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην εταιρεία μας ισχύει εσωτερικά αυστηρότατο επίπεδο απαιτήσεων και κριτηρίων δοκιμών. Οι πιπίλες MAM υποβάλλονται σε 40 διαφορετικές μεθόδους δοκιμών, προτού διατεθούν προς πώληση, και τα μπιμπερό MAM πρέπει να υποβληθούν επιτυχώς σε 28 διαφορετικές δοκιμές. Έχουμε ιδρύσει το δικό μας τμήμα ερευνών και συνεργαζόμαστε στενά με ειδικούς στον χώρο της υγείας αλλά και γονείς σε ολόκληρη τη φάση ανάπτυξης των προϊόντων μας. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κάθε προϊόν συμμορφώνεται με τα αυστηρότατα πρότυπά μας, η ποιότητα προϊόντων εποπτεύεται συνεχώς και τεκμηριώνεται με ένα υπερσύγχρονο σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Όσον αφορά την ασφάλεια προϊόντων, τα βρέφη θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα. Με το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων, η ΕΕ τιμά εταιρείες που εφαρμόζουν απαιτήσεις αυστηρότερες από εκείνες που ορίζει η νομοθεσία της ΕΕ, προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στους καταναλωτές. Φέτος το βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά σε εταιρείες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Η κριτική επιτροπή σε επίπεδο ΕΕ επέλεξε τις νικήτριες εταιρείες με τις εξής διακρίσεις: Απονεμήθηκε Χρυσό, Ασημένιο, Χάλκινο βραβείο και Ειδική μνεία στις κατηγορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και μεγαλύτερων εταιρειών. Αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια που λάβαμε αυτήν την αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αυτό το υψηλού κύρους Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ. Για περισσότερα από 40 χρόνια βρισκόμαστε στην κορυφή του κλάδου μας σε θέματα ασφάλειας προϊόντων, με κύρια προτεραιότητά μας την ανάπτυξη προϊόντων για την ευεξία, την ασφάλεια και την υγεία των βρεφών.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ εδώ: https://ec.europa.eu/product-safety-award

Για ποιον λόγο χωρίς BPA και BPS;
Η δισφαινόλη A (BPA) αποτελεί σημαντικό συστατικό της κατασκευής πολυκαρβονικών (PC), ενώ η δισφαινόλη S (BPS) είναι μια βιολογική χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολυσουλφόνης. Οι συσκευασίες τροφίμων, τα πλαστικά σκεύη και τα μπιμπερό, μεταξύ άλλων, είναι λίγα μόνο παραδείγματα προϊόντων που κατασκευάζονται από PC, ενώ η βασική χρήση της BPS εντοπίζεται στα θερμικά χαρτιά και μελάνια. Το πρόβλημα: Ίχνη χημικών ουσιών μεταφέρονται σταδιακά από το πλαστικό στα τρόφιμα και μπορεί τελικά να καταλήξουν στον οργανισμό. Το γεγονός αυτό μπορεί να επηρεάσει ιδίως τα μικρά παιδιά και τα βρέφη.

Εμπειρογνώμονες και μελέτες έχουν διαπιστώσει διαταραχές του ορμονικού συστήματος και του εγκεφάλου, διαβήτη και καρδιοπάθειες, καθώς και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε BPA. Παρότι δεν υπάρχουν ακόμη αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -βασισμένη στην αρχή της προφύλαξης- έχει απαγορεύσει τη χρήση BPA στα μπιμπερό για να προφυλάξει την υγεία και την ασφάλεια των βρεφών και των μικρών παιδιών.

Ένα μεγάλο θετικό βήμα
Η ιατρική έρευνα, η τεχνογνωσία και η καινοτομία καθιστούν τη MAM την κορυφαία στον κόσμο επωνυμία όσον αφορά τον σχεδιασμό βρεφικών προϊόντων. Οι υπεύθυνοι ανάπτυξης προϊόντων της MAM, μέσω της στενής τους επαφής με την επιστήμη και την έρευνα, είναι σε θέση να προχωρήσουν μπροστά: Γι’ αυτό όλα τα βρεφικά προϊόντα MAM κατασκευάζονται από υλικά χωρίς BPA και BPS – εδώ και πολλά χρόνια.
Ασφαλής εναλλακτική MAM
Αντί για πολυκαρβονικά (PC) ή πολυσουλφόνες, τα μπιμπερό MAM κατασκευάζονται από πολυπροπυλένιο (PP). Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία διεθνώς ότι το PP πληροί όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις. Το PP δεν περιέχει ίχνος BPS ή BPA.

Σήμερα, όλα τα υπόλοιπα προϊόντα MAM, όπως πιπίλες, ποτήρια και σκεύη φαγητού, κατασκευάζονται μόνο από απόλυτα ασφαλή εναλλακτικά υλικά. Πλέον, ολόκληρη η σειρά προϊόντων της MAM παρέχει μια ασφαλή εναλλακτική για να δώσετε στο μωρό σας το ιδανικό ξεκίνημα στη ζωή.